mandag 27. juni 2016

En klassisk fredagskveld

Den klassiske fredagskvelden i Norge er blitt taco og tv, hva nå enn det er som har sesong akkurat da; Idol, Norske Talenter, The Voice eller noe annet i den duren. Hos oss elsker ungene de programmene, jeg og samboer kan virkelig styre vår begeistring. Taco har vi hvilken som helst annen dag i uken, så hos oss er ikke det en fredagsgreie.

Hos oss er det som regel lørdagskvelden som samler oss i sofaen, med pizza eller noe annet godt. Chips i skålen og brus i glasset. En typisk fredagskveld hjemme hos oss skiller seg nok noe fra fredagskvelder i mange andre familier. Den fortoner seg ofte omtrent slik:

Ungene regjererer stuen og får bestemme hva de vil se på tv helt selv frem til de skal legge seg, og så klart ulik alder, ulik leggetid. Hvem som bestemmer mest hva som blir kveldens utvalgte program tror jeg det ofte er uenighet i, men det må de pent ordne opp seg imellom. Samboer installerer seg på spisebordet med pc og har kvalitetstid med et eller annet spill, som regel i en eller annen krig. Og alltid iført hodetelefoner. Der blir han sittende til minstemann skal spise kvelds og legge seg, for om fredagen så er det hans ansvar.

Mor sjøl, hun går ned en etasje til vaskerommet og har kvalitetstid der. Som oftest går det med et par timer i slengen. Da lukkes døren, radioen kommer på og ofte blir det litt "prat" med venner på sms eller messenger. Legge sammen klær er jo langt fra det gøyeste som fins, men det gjelder å finne roen der man kan. Og der, på vaskerommet en fredagskveld, får jeg være helt i fred. Noen blir ikke radioen slått på engang, da bare nyter jeg stillheten. Sambo er ikke kvalifisert klessammenlegger enda, så vaskerommet er mitt domene.



Hauger med nyvaskete klær blir sakte, men sikkert omgjort til fine stabler med sortert og pent brettet tøy. Her snakker vi tellekanter på det meste. Alt har sin måte egen måte å brettes på, så det tar litt tid å forstå systemet mitt. Lurer på om sambo noen gang vil bestå eksamen? Kanskje han ikke vil bestå, og gjør det med vilje? Men selvom jeg er litt smårar på klesbrettingen, så er jeg ikke like ille som min mor. Det er jo der jeg er opplært og har fått inn alle disse sære vanene, men alle særhetene har jeg heldigvis ikke tatt med meg. F.eks stryking av putevar og lommetørkler, eller å vaske sokker for seg selv. En ting jeg skulle ønske jeg hadde klart å få med meg, er stryking av skjorter. Der er hun en racer. Takk og lov for at hun bor rett ved siden av.

Det eneste jeg ikke legger sammen selv, er sokker. Det er såååå kjedelig. Så det har jeg delegert vekk til jentene som en del av oppgavene de må gjøre for å få ukelønn. Utspekulert mamma. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar